Judoschool Oost-Groningen naar Nederlands Kampioenschap -18 jaar

Isa Heideveld 3e prijs, Rowen van der Heide 1e prijs en Savannah Luttje 3e prijs RODEN – Judoschool Oost-Groningen deed afgelopen zaterdag met drie judoka’s mee aan het District Kampioenschap Noord Nederland voor judoka’s tot 18 jaar. De eerste vier van iedere gewichtsklasse mogen over 3 weken naar het Nederlands Kampioenschap in Leek. Alle 3 judoka’s wisten een ticket te bemachtigen voor het Nederlands Kampioenschap. Savannah Luttje zat in een zware poule en wist knap de finales te halen, de 13 jarige wist van oudere tegenstanders te winnen en zo het brons te veroveren in de klasse tot 52 kilogram. Ook goed was de prestatie van de eveneens 13 jarige Isa Heideveld, ook zij wist met tactisch judo het brons te veroveren in de klasse tot 48 kilogram. Isa hield zich prima staande tussen veel tegenstanders die ouder waren als haar. Rowen van de Heide wist een ticket te bemachtigen in het zwaargewicht 90+ kilogram. Als voorbereiding voor het Nederlands Kampioenschap gaan de judoka’s van Judoschool Oost-Groningen naar een sterk bezocht judotoernooi in Altentreptow voormalig Oost Duitsland. Voor meer informatie over judo in Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel, Winschoten, Vlagtwedde en Finsterwolde kijkt u op: www.judotanrenjutsu.nl.