Winschoter Harrie van der Laan opent het nieuwe Jazzseizoen

WINSCHOTEN – De Harbour JazzClub aan de Havenkade in Winschoten heeft haar eerste jaar achter de rug. Oldambt heeft er duidelijk een culturele trekker bij. Na de opening van de Klinker is het theaterdoek voor de Tramwerkplaats gevallen.

De theaterzaal van de tramwerkplaats schuift een stukje meer op naar de commercie en door de brasserie om te toveren tot een JazzClub met veel live programmering ontstaan er in Winschoten verschillende podia die elkaar alleen maar versterken. Ook de plaatselijke horeca roert zich, steeds vaker wordt er live muziek geprogrammeerd, met het keren van de economische recessie en de revitalisering van de binnenstad ontstaat er langzaam maar zeker weer een bruisende muziekstad.

De Harbour JazzClub richt zich vooral op samenwerking met het Prins Bernard Conservatorium in Groningen. Een podium bieden aan conservatoriumstudenten levert aantrekkelijke optredens op. Daarnaast organiseert de HJCW elke maand een optreden in de zaal, een wat grotere formatie, waarvoor ook entree betaald moet worden.

“Deze kwaliteitsgroei is belangrijk om in de toekomst ook echt een rol te spelen in Jazzy Noord-Nederland en Ost- Friesland”, aldus Janson die samen met Wilbert van der Splinter de JazzClub heeft opgericht.

Zaterdag 27 februari start het nieuwe jazzseizoen met een optreden van de 7-mans formatie Tweed & Sneakers. Met frontman Harry van der Laan op sax richt Tweed & Sneakers zich volledig op boogalo. Boogaloo is dé muziek om op te dansen! Boogaloo is energieke, vrolijke, soms een beetje funky jazz die goed in het gehoor ligt. Tweed & Sneakers neemt je mee naar het New York van de jaren ’60 waar op elke straathoek en in elke club de latin, soul en jazz elkaar ontmoetten in een groovy mix.

Het concert begint om 20.30 uur. De toegangsprijs is 10 euro. Reserveren kan op de site: www.harbourjazzclubwinschoten.com

 

 

Foto: Wikipedia, Jazzmuzikant Peter Broetzmann